Proteine nutritive inactive din drojdie
Valori ale produsului
-
Vegetarian
-
Fara soia
-
Fara gluten
-
Fara lactoza
Descriere
Nutritional Yeast Protein este un superaliment excelent pentru a imbogati valoarea nutritiva a oricarui preparat.
Proprietăți și beneficii ale Proteine nutritive inactive din drojdie
Conține cei 9 aminoacizi esențiali. De asemenea, conține toate BCAA și glutamina.
Folosind metoda PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) recomandată de Comitetul FAO/OMS în 1993, până acum, cea mai utilizată metodă la nivel mondial pentru a determina calitatea unei proteine. Ceea ce evaluează PDCAAS este calitatea nutrițională a surselor de proteine specifice, pe baza calculului aminogramei corectată prin digestibilitatea ileală a acestora (în ileon, porțiunea finală a intestinului subțire).
Astfel, PDCAAS al proteinei nutriționale din drojdie este 1 (valoare maximă) echivalent cu albușul de ou sau zer.
Proteina de drojdie nutritivă este extrasă din drojdie nutritivă care este cultivată cu grijă dintr-o tulpină de drojdie primară Saccharomyces cerevisiae în melasă de sfeclă purificată. Ulterior este inactivat si uscat intr-un tambur cu role care il transforma in fulgi omogene. Fiind inactivă, această drojdie nu ar prolifera dezvoltarea drojdiei în tractul intestinal.
Este un aliment cu proprietăți nutritive extraordinare. Este ideal pentru a imbogati alimentatia persoanelor sanatoase si convalescente, copiilor, sportivilor, veganilor sau vegetarienilor.
Proteina nutritivă din drojdie este o sursă excepțională de proteine de înaltă calitate. Conține 82% proteine biodisponibile, ceea ce îl face unul dintre alimentele cele mai bogate în acest nutrient de pe întreaga planetă.
Acest superaliment mai prezintă vitamine din grupa B, zinc (14% VRN), calciu, magneziu, fier și cupru și are un conținut scăzut de grăsimi.
Cum să obții Proteine nutritive inactive din drojdie?
Proteina nutritivă din drojdie poate fi utilizată în aplicații și formate foarte diverse.
Pentru fiecare doza de 30g, adauga cate o bautura vegetala, lapte, iaurt sau apa dupa gust (aproximativ 200/300ml).
Se poate presara direct pe salate si preparate calde si reci.
Se folosește pentru a face „brânză” vegană, pentru a gratina, ca ingredient în umpluturi. De asemenea, poate fi combinat cu condimente sau ierburi și transformat în condimente.
Îmbunătățește aromele tocanelor, sosurilor, pastelor și pizza datorită aromei sale care amintește de brânza.
Se dizolvă bine în medii lichide, astfel încât poate fi folosit pentru a îmbogăți supe și creme. În smoothie-uri și băuturi vegetale, ca topping pentru cerealele de dimineață.
Aplicațiile culinare sunt practic nelimitate.
Condiții de depozitare
A se pastra la loc racoros (de preferinta 5-15ºC), ferit de lumina directa. În condiții uscate (de preferință RH 55-60%) și curat.
Odată deschis ambalajul, se închide ermetic și se depozitează din nou în condițiile descrise pentru a evita expunerea la umiditatea ambientală, aderența mirosurilor și contaminarea microbiană.
Compoziția Proteine nutritive inactive din drojdie
Drojdie în fulgi inactiv (100%)
Tabel nutrițional
-
Pentru 100 Grame
-
Valoare energetică405 Kcal
-
Grăsimi lipidice5 G
-
Acizi grași saturațiG
-
Carbohidrați / carbohidrați10 G
-
Zaharuri0.6 G
-
Fibre dietetice7 G
-
Proteinele82 G
-
Sare0.18 G
-
Drojdie în fulgi inactiv100 %
-
Proteine echilibrate80 %
Specificații
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.