Pastă de soia și orez fermentată Shiro Miso
Economisește cu aceste pachete
Descriere
Miso cu orz promovează prevenirea lipoproteinelor și a hipertensiunii arteriale, printre alte proprietăți.
Mugi miso se face cu boabe de soia amestecate cu orz și se caracterizează prin aromă dulce, deși la prepararea sa se folosește și sare de mare.
Koji (Aspergillus oryzae) este mai întâi amestecat cu orz și, după ce a fermentat, se alătură boabelor de soia.
Procesul de fabricație este împărțit în patru etape: prima este prepararea koji, apoi prepararea boabelor de soia, procesul de amestecare a koji cu boabele de soia și, în final, fermentarea miso-ului. Soia se prepară prin spălare și înmuiere. Dimensiunea sa crește de 2,2 ori. Sunt apoi fierte la abur, lăsate să se răcească și amestecate cu koji și sare de mare. Întregul amestec este apoi zdrobit.
MIMASA mugi miso fermentează timp de 18 luni după metode tradiționale vechi de secole, în butoaie de cedru la temperatura camerei. În timpul fermentației, enzimele și bacteriile koji sunt activate și pentru a preveni oxidarea, pietrele grele sunt plasate deasupra butoaielor pentru a zdrobi amestecul și a separa pasta de miso din aer și pentru a accelera fermentația.
Pentru a face MIMASA mugi miso se folosesc doar ingrediente naturale (soia netransgenică, orz, apă, sare de mare, amidon de cartofi și sămânță de koji), pentru a căror cultivare nu s-au folosit îngrășăminte sau alte substanțe chimice.
Rezultatul este un produs cu o aroma si calitate unica, foarte bogat in nutrienti.
Mod de preluare
În mod tradițional, este luat în special ca condiment în supe, pateuri, leguminoase și cereale. Se adauga in mod normal cand am terminat de gatit un fel de mancare si am oprit focul.
Apoi diluăm o linguriță mică de MIMASA mugi miso per porție în supă sau bulion. Lăsăm să se odihnească câteva minute și putem servi. De asemenea, puteți pregăti pateuri delicioase amestecându-l cu tahini organic MIMASA și apă, sau folosiți-l ca dressing în sosuri.
Rețineți că nu este necesar să adăugați sare în MIMASA mugi miso, deoarece este deja un condiment care are sare. Prin urmare, este foarte greu ca MIMASA mugi miso să se strice, dar dacă locuim într-un loc cald este mai bine să-l punem la frigider odată ce recipientul a fost deschis. Fiind un ferment, nu trebuie fiert, altfel și-ar pierde proprietățile.
Ingrediente
Amestec de orez și boabe de soia fermentate.
Tabel nutrițional
-
Pentru 100 Grame
-
Grăsimi lipidice5.1 G
-
Acizi grași saturați0.7 G
-
Carbohidrați / carbohidrați22.1 G
-
Zaharuri18.6 G
-
Fibre dietetice0 G
-
Proteinele10.9 G
-
Sare5.31 G
-
Sodiu2.125 G
-
Valoare energetică190 Kcal
Specificații
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
1 întrebări
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.