Kuzu Bio
Economisește cu aceste pachete
Valori ale produsului
-
Ecocert
-
Fara conservanti
-
Fara arome artificiale1
-
Bio-eco
Descriere
Kuzu Bio de la Celnat este un amidon alb sau amidon kouzou care este făcut din întreaga rădăcină uscată. Este foarte eficient la îngroșarea sosurilor, compourilor și jeleurilor. Kouzou, spre deosebire de alte amidonuri, este apreciată pentru puterea sa de gelifiere, aroma sa, textura și calitățile sale vindecătoare.
Indicație
Kouzou este o plantă perenă din familia leguminoaselor originară din Japonia, unde este cultivată acolo pentru rădăcinile sale care furnizează amidon alimentar. Kouzou, înzestrat cu o reputație excelentă, face parte din bucătăria și farmacopeea chineză și japoneză de mai bine de 2.000 de ani. Amidonul obținut din kouzou este un agent de gelifiere și de îngroșare excepțional în gătit. De asemenea, confera proprietati medicinale preparatelor care il contin. Container
Anumite molecule de amidon kouzou ajută la ameliorarea intestinelor și a senzației de disconfort din cauza excesului de aciditate sau atacului microorganismelor. Kouzou este eficient și în cazul scaunelor lichide. În mai multe cazuri și mai ales în caz de disconfort stomacal sau intestinal, un pahar de cremă Kouzou oferă o ușurare rapidă.
Mod de preluare
Se recomanda dizolvarea cantitatii cerute in putina apa rece si apoi adaugarea la celelalte ingrediente, mai degraba la sfarsitul fierberii. Se încălzește ușor la fiert în timp ce se amestecă constant; kouzou se îngroașă și devine translucid.
Prepararea lichidului cu pudră de kouzou. 1 lingurita = 1/3 lingurita
- Pentru supe lichide, pentru fiecare 1 cană (250 ml) folosiți ½ până la ¾ de linguriță
- Pentru băuturi folosiți ¾ până la 1 linguriță
- Pentru sosuri subțiri folosiți 2 cutii
- Pentru cremele medicamentoase folosiți 1 lingură
- Pentru sosuri groase folosiți 1 ½ până la 2 ¼ linguri
- Pentru jeleuri și toppinguri folosiți 2 linguri
- Pentru a prepara tofu folosiți 2 ¼ până la 2 ½ linguri
- Pentru tăițeii kouzou folosiți 4 linguri
- Pentru mochi cu kouzou folosiți 5 ½ lingurițe
Kouzou poate fi folosit ca liant pentru a inlocui faina, sageata sau amidonul de porumb, in functie de proportii: 1 lingurita kouzou = 3 lingurite faina.
- 1 ½ linguriță de kouzou = 3 lingurițe de săgeată
- 4 ½ lingurițe de kouzou = 3 lingurițe de amidon de porumb
Lichidele acide precum sucul de lămâie necesită cu 10-15% mai mult kouzou pentru a se îngroșa sau gelifica decât apa sau lichidele alcaline precum sucul de mere.
Condiții de depozitare
A se păstra ferit de lumină, răcoros și uscat după deschidere.
Ingrediente
Amidon* din rădăcina sălbatică de Pueraria lobata.
(*) Ingrediente din Agricultura Ecologică.
Tabel nutrițional
-
Pentru 100 Grame
-
Grăsimi lipidice0.5 G
-
Acizi grași saturațiG
-
Carbohidrați / carbohidrați84 G
-
ZaharuriG
-
Fibre dieteticeG
-
Proteinele0.2 G
-
Sare0.05 G
-
Valoare energetică341 Kcal
Specificații
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.