gumă xantan
Economisește cu aceste pachete
Valori ale produsului
-
Fara gluten
Descriere
Salud Viva Xanthan Gum este un produs ideal pentru îngroșarea preparatelor calde și reci la o concentrație scăzută. Oferă puf în preparatele fără gluten și este folosit ca înlocuitor de ouă. Sursa de fibre, calciu si magneziu.
Indicație
Xanthan, guma de xantan sau guma de porumb este o pulbere fină de culoare crem obținută în urma fermentației amidonului făinii de porumb de către microorganismul Xanthomonas campestris. O polizaharidă fără gust și inodor, cu numeroase beneficii pentru sănătate.
Mod de preluare
Se recomanda folosirea lui pentru a lega painele de casa fara gluten si a le face mai pufoase; pentru a înlocui grăsimea și oul în maioneză; pentru a îngroșa sosuri, dressing-uri, iaurturi, sucuri, băuturi, toppinguri de înghețată etc.; pentru a emulsiona vinaigrete și pentru a stabiliza bezele.
- Pentru alimente lichide: amestecați între 2 și 4 g de gumă xantan pentru 1 litru de lichid fierbinte sau rece. Pentru a evita formarea de bulgări, se recomandă utilizarea unui mixer. Măriți sau micșorați cantitatea de gumă xantan pentru a obține textura dorită.
- Pentru a-l folosi cu făină: amestecați direct și amestecați.
- Pentru preparate cu grasimi: adaugati dupa ulei sau orice grasime. Amestecați până obțineți consistența dorită.
Precauții
Poate contine urme de nuci si susan.
Condiții de depozitare
A se pastra la loc racoros (sub 18ºC), uscat, ferit de razele soarelui si izolat de sol.
Ingrediente
Pudră de gumă xantan (100%).
Tabel nutrițional
-
Pentru 100 Grame
-
Grăsimi lipidiceG
-
Acizi grași saturațiG
-
Carbohidrați / carbohidrați77.5 G
-
ZaharuriG
-
Fibre dietetice77.5 G
-
Proteinele6 G
-
Sare3.7 G
-
Valoare energetică320 Kcal
-
Calciu2000 Mg
-
Magneziu60 Mg
Specificații
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
2 întrebări
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.