Chia organică
Valori ale produsului
-
Fara gluten
-
Bio-eco
Descriere
Sunt o sursă excelentă de fibre și antioxidanți, calciu, proteine și acizi grași omega-3 de origine vegetală. Ele produc o senzație de sațietate, deoarece absorb de 10 ori greutatea lor în apă, formând un gel voluminos (fibră solubilă).
Indicație
Pentru ca omega 3 să fie asimilat corect, semințele de chia trebuie să fie măcinate sau mestecate foarte bine. În orice caz, este indicat să le înmuiați. În special, fibra de chia este foarte interesantă deoarece este un tip de fibră mucilaginoasă, care îi conferă unicitate în prepararea deserturilor sau smoothie-urilor (fibra conținută într-o linguriță de chia este echivalentă cu fibra conținută într-un măr), și reduce indicele glicemic al alimentelor pe care le însoţeşte.
Mod de preluare
Se recomandă aplicarea în cantități mici, între 2 și 3%, ca supliment de îmbogățire în tot felul de produse de copt precum: pâine, prăjituri, produse de patiserie, paste spaghete (3 până la 5%), pâine integrală (max. 10%) etc.
De asemenea, poate fi adăugat direct ca ingredient nutritiv în cerealele pentru micul dejun și mueslis, în laptele vegetal, iaurturi, salate, sosuri, supe, cereale etc.
Precauții
Nu depășiți un consum de 15 g pe zi.
Ingrediente
Seminte de chia (100%).
Certificat
ES-ECO-023-MATabel nutrițional
-
Pentru 100 Grame
-
Proteinele22.3 G
-
Carbohidrați / carbohidrați37.4 G
-
Zaharuri4.5 G
-
Fibre dietetice25.1 G
-
Grăsimi lipidice30.5 G
-
Acizi grași saturați0.4 G
-
Sare0.03 G
-
Valoare energetică455.5 Kcal
Specificații
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.