Pulbere de xilitol (zahăr de mesteacăn)
Economisește cu aceste pachete
Valori ale produsului
-
Produs 100% natural
-
Sărac în calorii
Descriere
Pudra de xilitol de la Nature et Partage este un zahar natural obtinut din scoarta de mesteacan cu aceeasi putere de indulcire si aceeasi aroma ca zaharul traditional (zaharoza).
Indicație
Xilitolul aparține unei clase de îndulcitori numiți alcooli de zahăr, cum ar fi manitolul, sorbitolul și alte nume care se termină în -itol. În ciuda numelui lor, nu conțin nici zahăr, nici alcool, dar au caracteristicile moleculare ale ambelor. Xilitolul este, de asemenea, cunoscut că contribuie la o bună igienă orală. De fapt, nu poate fi transformat în acizi de către bacteriile orale, spre deosebire de zahărul tradițional. Cu toate acestea, aciditatea produsă de această fermentație este cauza cariilor. Combinat cu calciu și fosfat, xilitolul favorizează mineralizarea dinților. Datorita reputatiei sale pentru sfera orala si dentara, xilitolul se gaseste in compozitia anumitor paste de dinti, pastile si guma de mestecat.
Mod de preluare
Se recomandă utilizarea în cazurile de diabet, datorită indicelui glicemic scăzut (7). Este absorbit și metabolizat lent (asimilare foarte lentă), rezultând modificări minime ale nivelului de insulină. Poate fi folosit și în preparate culinare (mâncăruri calde sau reci). Când gătiți, gustul dulce al xilitolului crește: reduceți doza de zahăr furnizată în rețetă cu 30% până la 50%.
Ingrediente
xilitol.
Tabel nutrițional
-
Pentru 100 Grame
-
Grăsimi lipidiceG
-
Acizi grași saturațiG
-
Carbohidrați / carbohidrați99.8 G
-
ZaharuriG
-
Fibre dieteticeG
-
ProteineleG
-
SareG
-
Valoare energetică240 Kcal
Specificații
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.