Gutui
Economisește cu aceste pachete
Valori ale produsului
-
Fara gluten
Descriere
Gutuiul de la Santiveri, gutuia este fructul Cydonia oblonga, cu care se face dulcele traditional de gutui, foarte apreciat pentru aroma si textura placuta.
Indicație
Bomboanele de gutui se obțin din fructul sănătos cernut, care este amestecat cu fructoză și pectină. Se încălzește la 100-105 ºC pentru a dezvolta pectina și pentru a facilita pătrunderea fructozei în fruct și astfel obține o stabilitate mai mică. Odata facut amestecul, acesta se toarna in forme care se inchid ermetic si ulterior trecute in tunelurile de racire, unde capata textura sa placuta. Desi gutuia cruda contine 13,4% carbohidrati, bomboana de gutui depaseste 50%, intrucat se face prin adaugarea de zaharuri, care in cazul Santiveri Gutui Candy este fructoza, fiind deci mai bine tolerata de diabetici. Conținutul său de proteine și grăsimi este foarte scăzut.
Precauții
În cazurile de diabet, se recomandă să nu se depășească un aport zilnic de 80 g de fructoză, ceea ce echivalează cu 160 g de pastă de gutui.
Ingrediente
La 100 g:
Fructoză (49,5%), acid citric, caragenani, pulpă de gutui, făină de roșcove.
Tabel nutrițional
-
Pentru 100 Grame
-
Carbohidrați / carbohidrați52.6 G
-
Zaharuri52.6 G
-
Proteinele0.45 G
-
Grăsimi lipidice3.5 G
-
Fibre dietetice0.04 G
-
Valoare energetică212 Kcal
Specificații
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.