pectina de mere
Economisește cu aceste pachete
Descriere
Pectina de mere este folosită ca agent de gelifiere pentru legume pentru a face gemuri și jeleuri de fructe.
Indicație
Pectinele sunt polizaharide naturale care se găsesc în pereții celulelor plantelor. Sunt deosebit de sensibili la 3 factori: PH (cu cât aciditatea este mai mare, cu atât gelificarea este mai mare), zahăr (de la 10 la 80%) și calciu (prezența ionilor de calciu în lapte).
Mod de preluare
Se recomandă să dispersați pectina în apă rece, să o amestecați mai întâi cu celelalte ingrediente uscate și să turnați peste lichidul de folosit puțin câte puțin folosind turmixul. Se mai poate dispersa in ulei, siropuri de zahar, lichioruri etc.
Dacă vrem să o dizolvăm mai bine, o putem încălzi până la 80-85º C. Apa tare necesită mai mult timp de gătire Gelificarea pectinei, datorită acțiunii calciului din produsele lactate, are loc în timpul răcirii. Textura finala va fi obtinuta dupa 24 de ore. Aproximativ 3 g de pectină corespund unei foi de gelatină
Caracteristica sa principală este luminozitatea și transparența și capacitatea sa de a rezista la procesele de îngheț și dezgheț. Dozele sale sunt de 3% în apă rece și de 6 până la 8% în apă caldă.
Precauții
Poate contine urme de nuci si susan.
Condiții de depozitare
A se pastra la loc racoros (sub 18ºC), uscat, ferit de razele soarelui si izolat de sol.
Ingrediente
Pectină de mere neamidată.*
(*) Special pentru rețete organice.
Tabel nutrițional
-
Pentru 100 Grame
-
Grăsimi lipidice1 G
-
Acizi grași saturați1 G
-
Carbohidrați / carbohidrați25 G
-
Zaharuri25 G
-
Fibre dietetice65 G
-
Proteinele1 G
-
SareG
-
Valoare energetică239 Kcal
Specificații
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
2 întrebări
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.