orzo alb
Economisește cu aceste pachete
Valori ale produsului
-
Bio-eco
Descriere
Orzo alb de laSalud Viva este un ingredient de origine italiană care se încadrează în categoria pastelor uscate pe bază de gris de grâu dur. Producerea boabelor se face prin extrudare, care menține masa sub 45°C. Aceasta se face sub vid și la viteză mică, pentru a nu denatura proteinele.
Indicație
Numele său înseamnă orz, din latinescul hordeum, dar forma sa este ca un bob de orez turtit și mai alungit. In Italia este foarte popular, se numesc ''risone'' si il folosesc foarte mult si in alte tari mediteraneene, precum Grecia, Turcia sau Cipru, acolo este cunoscut sub numele de ''kritharaki''. De asemenea, este folosit în unele locuri din Orientul Mijlociu.
Mod de preluare
Se recomandă să gătiți între 6 și 8 minute, atât în apă clocotită, cât și în bulion. Ideal este să o lași al dente și să nu exagerezi. Dar mai există o formulă care este să o prăjim în prealabil, să se usuce, cu puțin ulei și apoi să adăugăm lichidul, în proporție de ceva mai mult de jumătate și să gătim până se absoarbe, așa cum am face, de exemplu, într-un paella. Ca toate pastele, este foarte versatil atunci când vine vorba de gătit Având în vedere forma și dimensiunea sa, este obișnuit să se folosească orzo pentru a face ciorbe, de asemenea, uneori, în preparatele în care amidonul nu este necesar. exemplu orez pilaf.
Condiții de depozitare
A se pastra intr-un loc racoros si uscat la temperatura camerei.
Ingrediente
Griș de grâu dur*, Apă. *Din agricultura ecologica.
Tabel nutrițional
-
Pentru 100 Grame
-
Valoare energetică558 Kcal
-
Grăsimi lipidice1.2 G
-
Acizi grași saturați0.3 G
-
Carbohidrați / carbohidrați75 G
-
Zaharuri3.3 G
-
Fibre dietetice2.6 G
-
Proteinele10.5 G
-
SareG
Specificații
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.