Orez alb basmati
Economisește cu aceste pachete
Valori ale produsului
-
Vegetarian
-
Comerţ echitabil
-
Bio-eco
Descriere
Orezul basmati alb de la Davert este un aliment care prezintă o aromă ușor pământoasă cu note de fructe uscate, făcând din orezul basmati un soi preferat, nu numai în Asia, ci și în Europa.
Indicație
La sfârșitul gătitului, boabele sunt ferme și nu se lipesc, făcându-l ideal pentru prăjire sau ca acompaniament de curry și dhal. Acest orez este foarte versatil, practic poate fi combinat cu orice tip de legume, carne sau peste.
Curiozități:
Acest produs face parte din proiectul de comerț echitabil „Khaddar”. Orezul basmati este cultivat biodinamic la poalele munților Himalaya și, datorită prețurilor contractuale minime, micii fermieri indieni primesc condiții mai bune și mai echitabile. Davert a fost în contact cu această cooperativă de orez certificată de comerț echitabil din 2001.
Mod de preluare
Pregătire pentru două persoane:
Se fierb aproximativ 125 g de orez basmati in aproximativ 250 ml de apa (putin sarata) si se pune la foc mic 10-15 minute.
Precauții
Poate contine urme de nuci comestibile si susan.
Condiții de depozitare
A se pastra intr-un loc uscat ferit de surse de caldura.
Ingrediente
Orez basmati din cultura biodinamica.
Certificat
DE-ÖKO-001
Tabel nutrițional
-
Pentru 100 Grame
-
Grăsimi lipidice1.1 G
-
Acizi grași saturați0.3 G
-
Carbohidrați / carbohidrați76 G
-
Zaharuri0.5 G
-
Fibre dietetice1.6 G
-
Proteinele9.3 G
-
Sare0.02 G
-
Valoare energetică356 Kcal
Specificații
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.