boabe de amarant
Economisește cu aceste pachete
Valori ale produsului
-
Fara gluten
-
Bio-eco
Descriere
Amarantul este un pseudocereal foarte sănătos și folosit pe scară largă în gătit. Este una dintre cele mai vechi culturi din America și probabil din umanitate.
Indicație
Compoziția nutrițională a amarantului l-a făcut ca fiind considerată una dintre cele 36 de legume cu cel mai mare potențial nutrițional pentru umanitate, oferă aproape de două ori mai multe proteine decât orezul brun și depășește grâul, hrișca și meiul. Are o textură crocantă și o aromă oarecum dulce care amintește de un fruct uscat.
Mod de preluare
Se recomanda sa se inmoaie cel putin o ora, apoi se indeparteaza stratul de suprafata care va forma un fel de gelatina si apoi se spala in apa din abundenta. Aduceți apă cu sare la fiert și adăugați boabele. Se lasa sa fiarba 10 pana la 15 minute. 1 parte cereale la 2 sau 3 părți apă. Se lasa sa se odihneasca 5 minute. Odată fiert, se poate consuma în tabouleh, salate, ca acompaniament etc. Se mai poate folosi la prepararea de supe, prăjituri, fursecuri sau pâini.
Precauții
Poate contine urme de nuci si susan
Ingrediente
Seminte de amarant in cereale*.
(*) Din agricultura ecologica.
Certificat
ES-ECO-020-CVTabel nutrițional
-
Pentru 100 Grame
-
Valoare energetică371 Kcal
-
Grăsimi lipidice7 G
-
Acizi grași saturați1.5 G
-
Carbohidrați / carbohidrați65 G
-
Zaharuri1.7 G
-
Fibre dietetice7 G
-
Proteinele14 G
-
Sare0.01 G
Specificații
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.