Ceai verde imperial gyokuro
Economisește cu aceste pachete
Descriere
Ceaiul verde imperial gyokuro de la Biotona este cel mai prețios și rafinat ceai verde din Japonia, cu o notă fructată, dar cu o aromă puternică de „umami” datorită prezenței teaninei. Este produsă exclusiv din frunze tinere de ceai care, conform tradiției, sunt recoltate manual la începutul lunii mai (în prima recoltă) după umbrirea tufelor timp de 3 până la 4 săptămâni.
Mod de preluare
Se recomanda sa se lase la infuzat in apa fierbinte (putin mineralizata) si sa se tina cont de temperatura lui. Cu cât este mai mare, cu atât este mai mare amărăciunea. Pentru cea mai bună experiență de aromă, infuzați a doua oară (și chiar și a treia oară).
În timpul primei infuzii, frunzele rulate se deschid încet și își emit aromele primare.
În timpul celei de-a doua infuzii, când sunt deja deschise, vei descoperi bogăția unei game de arome secundare.
Pentru a face acest lucru, pur și simplu înmuiați din nou frunzele decantate în aceeași cantitate de apă, aproximativ la aceeași temperatură și pentru aceeași durată sau puțin mai scurtă, în funcție de preferință.
Condiții de depozitare
A se pastra la loc racoros, uscat, ferit de lumina.
Ingrediente
Ceai verde matcha* (Camellia sinensis) (100%) din Japonia.
(*) Din agricultura ecologica
Certificat
BE-BIO-02
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.