Cacao pură în cutie eethica Bio
Economisește cu aceste pachete
Valori ale produsului
-
Vegetarian
-
Fără zahăr
-
Bio-eco
Descriere
Cacao BIO naturală 100% pură în pulbere degresată (10-12% grăsime) din Agricultura Ecologică și Comerț Echitabil.
Indicație
Această cacao a fost alcalinizată, ceea ce este un proces care neutralizează acizii din pudra naturală de cacao și, în același timp, îi reduce amărăciunea cu un punct. Acest proces este cunoscut și sub numele de „olandez” sau proces olandez, deoarece a fost un ciocolatier olandez cel care a fost responsabil pentru invenția sa.
Acest lucru intensifică culoarea cacaoi, aroma ei și îi reduce aciditatea, făcând-o și mai solubilă (pentru a o dizolva ușor în lichide). Cacao era deja cultivată de mayași în urmă cu mai bine de 2.500 de ani.
Cacao provine din limba mayașă: - cac, care înseamnă roșu (cu referire la culoarea cojii fructului) și cau, care exprimă ideile de putere și foc.
Cacao este excelentă împotriva tristeții, anxietății și iritabilității, deoarece conține teobromină, cofeină și teofilină care stimulează diverse acțiuni fiziologice inclusiv cea a sistemului nervos și a circulației sanguine.
Studiile efectuate de institutii internationale au evidentiat ca cacaoa are calitati benefice pentru sanatate. Are calități antioxidante care ajută la reglarea mișcărilor de expansiune și contracție ale inimii, motiv pentru care joacă un rol în prevenirea bolilor cardiovasculare.
Consumul acestuia ar putea chiar reduce riscurile unor cancere.
Cacao este, de asemenea, o sursă importantă de energie.
Producția de cacao ecologică reprezintă o parte foarte slabă a producției mondiale de cacao, care nu ajunge la 1%. Cu toate acestea, cererea de produse realizate cu cacao organică crește foarte repede, pe măsură ce preocupările oamenilor cu privire la siguranța alimentară a produselor pe care le consumă devin din ce în ce mai importante.
Cacaoul ecologic este mai scump decât cacaoul normal, ceea ce permite producătorilor să acopere costurile mari de producție și să plătească pentru certificare.
Mod de preluare
Se amestecă 1-3 lingurițe de pudră de cacao cu puțin lapte și se încălzește timp de 2-3 minute. Adăugați restul de lapte și zahăr după gust.
Această pudră de cacao este ideală pentru a face deserturi delicioase sau ciocolată caldă de modă veche.
Precauții
Poate contine urme de cereale care contin gluten, oua, soia, lapte, nuci, telina, sulfit si lupin.
Ingrediente
100% cacao pură. Origine / organizație CJ: SCEB (Coasta de Fildeș).
Certificat
FR-BIO-01 Agricultură non-UE Côte d'Ivoire.
Tabel nutrițional
-
Pentru 100 Grame
-
Grăsimi lipidice11 G
-
Acizi grași saturați6.5 G
-
Carbohidrați / carbohidrați14 G
-
ZaharuriG
-
Proteinele25 G
-
Sare0.3 G
-
Valoare energetică346 Kcal
Specificații
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.