Kombucha organic original
Economisește cu aceste pachete
Valori ale produsului
-
Fara alcool
-
Bio-eco
Descriere
Cine avea să ne spună că o băutură cu mii de ani de istorie va deveni la modă? Ei bine, da. Recent, kombucha s-a strecurat în lista noastră de opțiuni sănătoase, atunci când ne gândim la o băutură răcoritoare. Dar, spre deosebire de altele, kombucha are un plus sănătos, care îl face să câștige rapid teren.
Indicație
Dar ce este kombucha?
Este o băutură fusion. Cu alte cuvinte, este o băutură care îmbină beneficiile ceaiului cu virtuțile sănătoase ale băuturilor fermentate, și toate fără alcool, astfel încât totul să fie puncte pozitive.
Trebuie să căutăm originea kombucha în leagănul ceaiului, adică în China, când sub dinastia Han, în urmă cu aproximativ 2.000 de ani, au descoperit că ceaiul poate fi fermentat, obținându-se o băutură spumoasă cu un gust plăcut. În scurt timp, această băutură răcoritoare străveche a câștigat multă popularitate, iar împărații au considerat-o un elixir al vieții.
Acum, în zilele noastre, cu tot ce știm despre probiotice, acel adjectiv capătă sens, deoarece se descoperă tot mai multe beneficii despre alimentele fermentate și despre modul în care acestea ne ajută să ne îmbunătățim bunăstarea intestinală și generală.
Cum se prepară kombucha?
Materia primă pentru a face kombucha este ceaiul (Camellia sinensis) care este fermentat cu un amestec de microorganisme care formează un fel de „ciupercă” numită SCOBY și foarte asemănătoare cu ciuperca chefir. Dintre numeroasele microorganisme pe care le găsim în SCOBY se remarcă bacterii precum Komagataeibacter, Gluconobacter, Acetobacter; Lactobacillus, Lactococcus și drojdii precum Schizosaccharomyces pombe, Saccharomycodes ludwigii, Kloeckera apiculata, Saccharomyces cerevisiae, Zygosaccharomyces bailii, Torulaspora delbrueckii și Brettanomyces bruxellensis.
După această primă fermentație se adaugă suc pentru a-l aroma și se lasă din nou la fermentat. Datorită acestei a doua fermentații, băutura capătă aromă, aromă și bulele sale deosebite, făcând-o o băutură răcoritoare sănătoasă, naturală și foarte delicioasă.
Kombucha este o băutură carbogazoasă, bogată și sănătoasă, datorită dublei fermentații.
Cu vitamine naturale.
Pe lângă antioxidanții din ceai și efectul probiotic al microorganismelor care îl fermentează, kombucha mai ascunde un alt secret.
Și cu atâta fermentație, lăsăm suficient timp pentru ca microorganismele din kombucha să producă vitamine care îmbogățesc băutura. De fapt, se estimează că un pahar de kombucha oferă 1,5 mg de vitamina B1, 16 mg de vitamina B2, 1 mg de vitamina B6 și 50 mg de vitamina C, pe lângă polifenoli, acizi organici și o mică parte de proteine.
Așa că dacă ești în căutarea unei băuturi răcoritoare, hrănitoare, delicioase și foarte sănătoase, gândește-te la kombucha. Încearcă-l și vezi cum îți va plăcea!
Mod de preluare
Nu agitați. Deschideți cu grijă. Luați după gust.
Condiții de depozitare
Odată deschis, se păstrează la frigider maxim 7 zile.
Ingrediente
Apă, zahăr din trestie*, ceai verde* (0,14%).
*Ingrediente din agricultura ecologica.
Tabel nutrițional
-
Pentru 100 Grame
-
Grăsimi lipidice0.1 G
-
Acizi grași saturați0.1 G
-
Carbohidrați / carbohidrați1.82 G
-
Zaharuri1.8 G
-
Fibre dieteticeG
-
Proteinele0.06 G
-
Sare0.02 G
-
Valoare energetică8 Kcal
Specificații
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.