Ulei esențial de cuișoare
Economisește cu aceste pachete
Valori ale produsului
-
Organic
Descriere
Ulei esențial de cuișoare Marnys obținut prin distilarea cu abur a florii. Are un miros dulce picant.
Proprietăți și beneficii ale Ulei esențial de cuișoare
Garoafa este un copac veșnic verde, originar din Madagascar, aparținând familiei Myrtaceae. Creste de la 8 la 20 m inaltime, cu frunze mari si flori regulate, cu 5 petale, grupate in ciorchini terminali. Mugurii florali au inițial o nuanță palidă, treptat devin verde și se schimbă în roșu aprins când sunt gata de recoltare. Florile sunt culese când au 1,5 până la 2 centimetri lungime. Fructele, sau cuișoarele, răsar din acestea. Petalele îndoite cu staminele îi formează capul. Acestea trebuie culese manual, înainte de a se deschide. Acestea vor fi apoi separate de peduncul lor și ulterior uscate la lumina soarelui. Din acest motiv, au o nuanță maro închis.
Este un condiment cu o aromă puternică și bogată, iar aroma sa este condimentată și amară și lasă o senzație de rece în gură, dar când este gătită se înmoaie.
Oferă o aromă și savoare intense atât preparatelor dulci, cât și sărate, motiv pentru care trebuie folosit în cantități mici pentru a fi plăcut și să nu mascheze aromele preparatului.
Cum să aplic Ulei esențial de cuișoare?
Se recomanda a se lua intotdeauna diluat, 1-2 picaturi, in 250 g de mancare (suc, infuzie, salata,...). Maxim de 3 ori pe zi.
Precauții
Nu depășiți doza zilnică recomandată.
Condiții de depozitare
A se păstra într-un loc răcoros, uscat, ferit de lumină. A nu se lasa la indemana copiilor.
Compoziția Ulei esențial de cuișoare
Ulei esențial din muguri florali Eugenia caryophyllus.
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
1 întrebări
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.