Borcan fermentat din ceramica verde 1 L
Economisește cu aceste pachete
Descriere
Borcan sau borcan de fermentatie ceramica cu o capacitate de 1 L, cu doua pietre semicirculare.
Indicație
Borcan special conceput pentru a permite gazelor de fermentare să scape și pentru a preveni intrarea aerului în interior. Pentru a fermenta acasă în siguranță și ușor, pentru a obține alimente fermentate precum varza murată, kimchee și alte murături.
Toate tipurile de legume pot fi fermentate, acest borcan fiind cel cunoscut in mod traditional pentru fabricarea varzei murate. Făcând produse fermentate acasă, ne asigurăm că avem probiotice proaspete de înaltă calitate, care reprezintă o contribuție foarte importantă la menținerea sănătății microbiotei noastre și, odată cu aceasta, a sănătății noastre intestinale.
Pentru a face varza murata, miezul de varza si mandolina cu 3 lame sunt foarte utile pentru a facilita prepararea. Cu dimensiunea acestui borcan, puteți fermenta o varză mică (400-200 g) sau o jumătate de varză mare.
Cum are loc fermentația în borcanul de fermentație
Balonul de fermentare este conceput pentru a crea mediul ideal pentru fermentația anaerobă. Această fermentație are loc atunci când bacteriile de acid lactic proliferează, oferindu-le mediul ideal de umiditate, salinitate și absență a oxigenului. Se realizeaza prin introducerea legumelor inauntru cu saramura, presata cu piatra care actioneaza ca greutate si impiedica sa ramana aer intre alimente si, in acelasi timp, impiedica sa se ridice la suprafata. Când acoperiți borcanul, capacul intră într-o fantă sau canal în care puneți apă. Acest sistem acționează ca o barieră între interiorul și exteriorul borcanului, funcționând ca o supapă care permite gazelor de fermentație (CO2) să iasă în exterior fără a lăsa aerul să intre în interiorul borcanului.
Borcanul de fermentație are două mânere pentru un transport ușor și include două pietre ceramice pentru a presa și a presa legumele odată ce umplerea borcanului este completă. Pentru a presa strat cu strat într-un mod eficient și confortabil, se recomandă utilizarea unei bare de presare din lemn.
Acest borcan de fermentare folosește același sistem ca și borcanele de fermentație Mortier Pilon, care diferă prin materialul care intră în contact cu alimentele. La cei de la Mortier Pilon, materialul este sticla, in timp ce acest borcan de fermentatie este realizat din ceramica fara metale grele. Ambele borcane nu transmit toxine alimentelor.
- Ceramica fara toxice.
- Are o capacitate de 1 litru.
- Greutățile sau pietrele incluse sunt ceramice.
- Nu poate fi spălat vase.
- Inaltime Fara capac: 12 cm; Cu capac: 14,5 cm.
- Greutate 620 g.
- Diametru 11 cm.
Mod de preluare
- Pre-curățare: îndepărtați urmele de praf, murdărie sau fermentație anterioară cu multă apă atât pe borcan, cât și pe capac. Lăsați să se usuce la aer. Materialul din care sunt confectionate borcanul si capacul permite o curatare usoara deoarece nu absoarbe apa, impiedicand dezvoltarea microorganismelor pe suprafata sa care ar putea altera aroma muraturilor.
- Așezați legumele în interiorul borcanului, apăsând fiecare strat cu ajutorul unei bare de presare, asigurându-vă că sunt acoperite de lichidul din legumele propriu-zise și/sau de lichidul de acoperire, lăsând un spațiu de 4 până la 6 cm de înălțime liberă.
- Asezati cele doua pietre de presare deasupra legumelor si inchideti cu capacul.
- Puneți apă în fanta în care se potrivește capacul, care va servi drept barieră de etanșare. Umpleți de câte ori este necesar pentru a nu rămâne fără apă în timpul procesului de fermentare.
- Lăsăm la fermentat un anumit timp în funcție de rețetă și odată terminat procesul, savurăm propriile noastre murături.
Compoziția Borcan fermentat din ceramica verde 1 L
Ceramică
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.