Leguminoase
Dacă există un „super-aliment” accesibil pe care îl putem consuma zilnic, acesta este fără îndoială leguminoasele. Aceste produse sunt pline de vitamine, minerale, fibre și alți nutrienți benefici organismului.
Dacă există un „super-aliment” accesibil pe care îl putem consuma zilnic, acesta este fără îndoială leguminoasele. Aceste produse sunt pline de vitamine, minerale, fibre și alți nutrienți benefici organismului.
Filtru după
Sortează după
- Va fi disponibil în curând.Conservas Pedro Luis
Borcan mic de naut Eco
215 G10,93 LEI As low as 10,38 LEI - Va fi disponibil în curând.Alce Nero
Fasole borlotti fiartă organică
300 G15,24 LEI As low as 14,48 LEI - Va fi disponibil în curând.Alce Nero
Fasole cannellini fiartă organică
300 G15,56 LEI As low as 14,78 LEI
Dacă există un „super-aliment” accesibil pe care îl putem consuma zilnic, acesta este fără îndoială leguminoasele. Aceste produse sunt pline de vitamine, minerale, fibre și alți nutrienți benefici organismului.
În plus, există o mare varietate de tipuri de leguminoase: de la clasicele linte, fasole și năut, până la leguminoase din alte bucătării cu proprietăți și arome surprinzătoare, precum soia sau azuki. Găsiți tot ce aveți nevoie pentru a vă pregăti rețetele preferate de leguminoase!
Proprietățile leguminoaselor
Fie ca fel principal, fie ca garnitură, experții recomandă consumul de leguminoase de cel puțin trei ori pe săptămână. Este un aliment foarte sanatos si digestiv, care are loc in orice dieta si varsta. Proprietățile leguminoase includ practic toți nutrienții necesari unei alimentații corecte: carbohidrați, proteine vegetale, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale.
În plus, au un conținut ridicat de fibre care ajută la reglarea tranzitului gastrointestinal și unele tipuri de leguminoase au și proprietăți antioxidante interesante.
Tipuri de leguminoase
Tipurile de leguminoase cele mai cunoscute în bucătăria noastră sunt cele de origine mediteraneană, precum lintea, fasolea, năutul sau fasolea. Ele stau la baza multor retete cu leguminoase precum tocanite, salate, cartofi prajiti, hummus, creme... Sunt si leguminoase, desi nu intotdeauna le identificam ca atare, mazare, lupini si alune, pe care le consideram gresit. ca nucile.
In plus, in prezent avem un acces din ce in ce mai usor la alte tipuri de leguminoase exotice cu proprietati foarte sanatoase. De exemplu, boabele de soia, bogate în acizi grași esențiali; azuki, care controlează colesterolul; chia, benefică pentru pierderea în greutate și prevenirea îmbătrânirii; sau quinoa, care, deși nu este tocmai o leguminoasă, poate fi folosită în același mod în multe feluri de mâncare sănătoase.
Satisfied customers
Bazat pe 136.627 de recenzii
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.