Fasole
Fasolea este una dintre leguminoasele cele mai prezente in dieta noastra traditionala.
Prima imagine care ne vine in minte cand ne gandim la fasole este cu siguranta sub forma de tocanite sau tocanite atat de tipice batranilor nostri, desi in zilele noastre este din ce in ce mai obisnuit sa le adaugam la diferite preparate, atat reci cat si calde, sub forma unei salate. sau ca acompaniament, sotate cu tot ce ne dorim cel mai mult.
Fasolea este una dintre leguminoasele cele mai prezente in dieta noastra traditionala.
Prima imagine care ne vine in minte cand ne gandim la fasole este cu siguranta sub forma de tocanite sau tocanite atat de tipice batranilor nostri, desi in zilele noastre este din ce in ce mai obisnuit sa le adaugam la diferite preparate, atat reci cat si calde, sub forma unei salate. sau ca acompaniament, sotate cu tot ce ne dorim cel mai mult.
Filtru după
Sortează după
Fasolea este una dintre leguminoasele cele mai prezente in dieta noastra traditionala.
Prima imagine care ne vine in minte cand ne gandim la fasole este cu siguranta sub forma de tocanite sau tocanite atat de tipice batranilor nostri, desi in zilele noastre este din ce in ce mai obisnuit sa le adaugam la diferite preparate, atat reci cat si calde, sub forma unei salate. sau ca acompaniament, sotate cu tot ce ne dorim cel mai mult.
Prezența continuă a fasolei de-a lungul anilor în cadrul gastronomiei tipice din diferite comunități a făcut ca acestea să aibă o multitudine de denumiri: fabes, fasole, fasole, fabas, fasole...
Și nu numai că au denumiri diferite, dar avem o mare varietate, anterior împărțită pe regiuni, dar în prezent disponibilă tuturor, cum ar fi fasolea albă, fasolea presată, fasolea palmeña, fasolea neagră, fasolea cu ochi negri., halba, fasolea rosie etc.
Proprietățile fasolei
- Conținut ridicat de proteine vegetale.
- Oferă carbohidrați.
- Conținut ridicat de fier.
- Vitamine din grupa B și C.
- Conținut ridicat de fibre.
- Sursă excelentă de minerale precum sodiu, potasiu, calciu, magneziu și zinc.
- Conținut scăzut de grăsimi și colesterol.
Beneficiile fasolei
Fasolea are un aport scăzut de calorii, așa că, dacă le combinăm corect, sunt o opțiune foarte bună în dietele sărace în calorii care urmăresc să slăbească. În plus, au o mare putere de sațiere și capacitatea de a bloca absorbția carbohidraților în organism.
Datorită inhibitorilor lor de alfa-amilază, precum și conținutului lor ridicat de fier și conținutului scăzut de grăsimi, fasolea este aliați mari pentru sănătatea cardiovasculară. Ne ajută să menținem nivelurile optime de zahăr din sânge, să controlăm trigliceridele, să stimulăm metabolismul și să reducem colesterolul împreună cu fibrele.
Cantitatea de fibre si proteine pe care ne-o ofera fasolea favorizeaza miscarea intestinala, imbunatatind tranzitul si digestia.
Pe de altă parte, fasolea este antioxidanți naturali benefici care ajută și protejează împotriva îmbătrânirii pielii din cauza expunerii la soare.
Satisfied customers
Bazat pe 136.627 de recenzii
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.