Evreiesc
Fasolea a ajuns în Europa, devenind parte din gastronomia noastră, de pe continentul american, în special America Centrală și de Sud, în secolul al XVI-lea. Aparține familiei Fabaceae și este considerată legumă și leguminoasă în același timp. Este considerată legumă când este verde și leguminoasă când este uscată.
Găsim în principal două soiuri de fasole verde; cele plate, care se caracterizează prin a avea o aromă mai intensă iar cele subțiri și rotunde cu o aromă mai blândă.
Fasolea a ajuns în Europa, devenind parte din gastronomia noastră, de pe continentul american, în special America Centrală și de Sud, în secolul al XVI-lea. Aparține familiei Fabaceae și este considerată legumă și leguminoasă în același timp. Este considerată legumă când este verde și leguminoasă când este uscată.
Găsim în principal două soiuri de fasole verde; cele plate, care se caracterizează prin a avea o aromă mai intensă iar cele subțiri și rotunde cu o aromă mai blândă.
Filtru după
Sortează după
Fasolea a ajuns în Europa, devenind parte din gastronomia noastră, de pe continentul american, în special America Centrală și de Sud, în secolul al XVI-lea. Aparține familiei Fabaceae și este considerată legumă și leguminoasă în același timp. Este considerată legumă când este verde și leguminoasă când este uscată.
Găsim în principal două soiuri de fasole verde; cele plate, care se caracterizează prin a avea o aromă mai intensă iar cele subțiri și rotunde cu o aromă mai blândă.
Proprietățile fasolei
Găsim în principal două soiuri de fasole verde; cele plate, care se caracterizează prin a avea o aromă mai intensă iar cele subțiri și rotunde cu o aromă mai blândă.
Alimente cu un procent mare de apă (90%) și un conținut scăzut de grăsimi (0,6%), deci are un indice caloric scăzut (35cal/100g).
Conține carbohidrați, fibre, aminoacizi și o cantitate mică de proteine.
Sursă excelentă de minerale și vitamine. Mai presus de toate, este bogat în vitaminele A, C, K și grupa B, precum B1, B2, B3, B6, B9 și minerale precum molibden, magneziu, fier, potasiu, cupru, calciu și fosfor.
Beneficiile fasolei
- Antioxidant prin excelență care ajută la contracararea efectelor negative ale radicalilor liberi și la încetinirea îmbătrânirii celulare.
- Are proprietăți antiinflamatorii și este responsabil pentru menținerea sistemului nostru imunitar la un nivel optim.
- Ușor de digerat, ne ajută să reglam tranzitul intestinal, ameliorând constipația și menținându-ne sătulați.
- Contribuie la mentinerea oaselor, imbunatatind densitatea osoasa la maturitate.
- Susține sistemul nostru cardiovascular, reducând hipertensiunea și protejând inima.
- Controlează zahărul și colesterolul, încetinind absorbția zahărului din alimente și facilitând eliminarea colesterolului.
- Considerat un diuretic natural, favorizează eliminarea excesului de lichid din organism. De aceea, este recomandat in cazurile de hipertensiune arteriala, guta, litiaza renala sau afectiuni ale cailor urinare precum cistita.
- Fundamental în dietele din perioada sarcinii și chiar în timpul alăptării, deoarece aportul său nutrițional contribuie atât la prevenirea bolilor, cât și la promovarea dezvoltării fătului.
Satisfied customers
Bazat pe 136.627 de recenzii
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.