Azuki
Azuki, numit și Adzuki sau aduki, este o leguminoasă roșie din și tipică țărilor din est. Mai exact, este originară din Himalaya, deși a fost cultivată ulterior în China și Japonia, iar acum este a doua cea mai consumată leguminoasă din Japonia, după soia.
Azuki, numit și Adzuki sau aduki, este o leguminoasă roșie din și tipică țărilor din est. Mai exact, este originară din Himalaya, deși a fost cultivată ulterior în China și Japonia, iar acum este a doua cea mai consumată leguminoasă din Japonia, după soia.
Filtru după
Sortează după
Azuki, numit și Adzuki sau aduki, este o leguminoasă roșie din și tipică țărilor din est. Mai exact, este originară din Himalaya, deși a fost cultivată ulterior în China și Japonia, iar acum este a doua cea mai consumată leguminoasă din Japonia, după soia.
Aceste leguminoase sunt foarte versatile în bucătărie, deoarece sunt folosite într-o multitudine de preparate dulci, sărate, reci și calde. Azuki, datorita aromei lor deosebite usor dulce, sunt prezente in multe retete de dulciuri tipic orientale, ca ingredient in aluat sau ca umplutura. Se pot folosi si in tocanite, salate, sub forma de pateu, sotate cu legumele care iti plac cel mai mult etc.
Proprietățile lui Azuki
- Bogat în proteine vegetale, ca și alte leguminoase, dar cu un procent mai mare chiar decât lintea.
- Conțin toți aminoacizii esențiali datorită valorii biologice ridicate a proteinelor lor. Printre ele metionina, lizina si histidina, aceasta din urma esentiala pentru copii.
- Oferă o cantitate mare de fibre.
- Au o mare varietate de vitamine și minerale precum vitamina A, vitamina E și vitaminele din grupa B (cu excepția B12), precum și fosfor, potasiu, acid folic și o cantitate bună de fier.
- Sunt una dintre cele mai bune surse disponibile de calciu pe bază de plante, precum și antioxidanți, dintre care pot conține până la 29 de tipuri diferite.
Beneficiile Azuki
- Au efect alcalinizant și diuretic, care îmbunătățește funcționarea corectă a rinichilor și vezicii urinare, combate acidoza și reglează aciditatea sângelui.
- Îmbunătățește tranzitul intestinal și digestia, având grijă de flora sau microbiota bacteriană.
- Ele echilibrează nivelul zahărului din sânge, precum și colesterolul, îmbunătățind fluxul sanguin.
- Acestea contribuie la detoxifierea ficatului datorită unui mineral numit molibden, prezent în cantități mari.
- Ajută la pierderea în greutate, deoarece au un mare efect de sațiere.
- Este considerat benefic împotriva umflăturilor, folosit în cazuri de disconfort sau afecțiuni digestive, cardiovasculare, musculo-scheletice și chiar externe.
- Ele contribuie la reglarea hormonală datorită fitoestrogenilor, substanțe vegetale care pot acționa ca estrogenii în organism.
- Îmbunătățesc calitatea oaselor datorită aportului lor de minerale, esențiale pentru sănătatea și rezistența oaselor.
Satisfied customers
Bazat pe 136.627 de recenzii
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.