- Categorii
Gris de grau
Grișul de grâu este rezultatul măcinării grâului, cu aspect mai grosier decât măcinarea făinurilor tradiționale. Culoarea lui va varia în funcție de faptul că provine din grâu moale, care va avea o culoare mai albicioasă, sau dacă provine din grâu tare, care va fi mai gălbui.
Îl putem găsi în diferite grosimi de boabe, grisul este varianta cea mai fină, urmată de medie și granulată.
Grișul de grâu este rezultatul măcinării grâului, cu aspect mai grosier decât măcinarea făinurilor tradiționale. Culoarea lui va varia în funcție de faptul că provine din grâu moale, care va avea o culoare mai albicioasă, sau dacă provine din grâu tare, care va fi mai gălbui.
Îl putem găsi în diferite grosimi de boabe, grisul este varianta cea mai fină, urmată de medie și granulată.
Filtru după
Sortează după
33 produse
33 produse
33 produse
Grișul de grâu este rezultatul măcinării grâului, cu aspect mai grosier decât măcinarea făinurilor tradiționale. Culoarea lui va varia în funcție de faptul că provine din grâu moale, care va avea o culoare mai albicioasă, sau dacă provine din grâu tare, care va fi mai gălbui.
Îl putem găsi în diferite grosimi de boabe, grisul este varianta cea mai fină, urmată de medie și granulată.
Proprietățile grisului de grâu
Poate fi folosit pentru a prepara o mare varietate de preparate precum cuscus, tabouleh, pesmet, terci, terci, terci si chiar este folosit si ofera o textura foarte caracteristica in aluat. Dar, desigur, felul de mâncare vedetă făcut din gris de grâu este pastele uscate din grâu dur, foarte tipice bucătăriei italiene.
- Sursă excelentă de proteine.
- Aport ridicat de carbohidrați.
- Contine vitaminele B3, B4, B9, vitamina B, vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, seleniu, fier si aminoacizi esentiali.
- Sărac în colesterol, trigliceride și sodiu.
Beneficiile grisului de grâu
Grișul de grâu oferă organismului nostru o doză mare de energie, făcându-l esențial în alimentația persoanelor cu o viață foarte activă din punct de vedere mental și fizic sau a sportivilor care doresc să obțină performanțe mai mari.
Ele promovează dezvoltarea musculară și repararea țesuturilor după perioade lungi de antrenament sau efort fizic.
Contribuie la îmbunătățirea sănătății oaselor prin îmbunătățirea metabolismului, oferind o mai mare elasticitate pielii și un aspect mai bun al părului și unghiilor.
Este foarte benefic pentru sistemul cardiovascular deoarece ajută la controlul hipertensiunii arteriale, contribuie la formarea globulelor roșii și reduce aportul de colesterol, menținând echilibrul nivelului sanguin. Este un aliment recomandat persoanelor cu hipertensiune arterială și/sau un nivel ridicat al colesterolului din sânge.
Întărește sistemul imunitar datorită aportului de seleniu.
Grișul de grâu este foarte recomandat în cazurile de anemie feriprivă, precum și la femeile însărcinate, care alăptează și în timpul menstruației, deoarece are un aport bun de fier și accelerează producția de hemoglobină.
Satisfied customers
4,53/5 - Excelent
Bazat pe 136.627 de recenzii
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.