Mugi Miso + Orz
Economisește cu aceste pachete
Descriere
Orzul Mugi Miso + Mimasa este realizat cu boabe de soia amestecate cu orz și se caracterizează prin aromă dulce, deși la prepararea lui se folosește și sare de mare.
Indicație
Se face cu boabe de soia amestecate cu orz și se caracterizează prin aromă dulce, deși la prepararea lui se folosește și sare de mare. Koji (Aspergillus oryzae) este mai întâi amestecat cu orz și, după ce a fermentat, se alătură boabelor de soia. Mimasa mugi miso fermentează timp de 18 luni după metode tradiționale vechi de secole, în butoaie de cedru la temperatura camerei. În timpul fermentației, enzimele și bacteriile koji sunt activate și pentru a preveni oxidarea, pietrele grele sunt plasate deasupra butoaielor pentru a zdrobi amestecul și a separa pasta de miso din aer și pentru a accelera fermentația.
Pentru a face Mimasa mugi miso sunt folosite doar ingrediente naturale (soia netransgenică, orz, apă, sare de mare, amidon de cartofi și semințe de koji), pentru care nu s-au folosit îngrășăminte sau alte substanțe chimice. Rezultatul este un produs cu o aroma si calitate unica, foarte bogat in nutrienti. Misosul în care procesul de fermentație este accelerat cu căldură pierde acești nutrienți. Același lucru se întâmplă atunci când se adaugă conservanți și coloranți. Vom găsi doar enzime digestive și aminoacizi în misos fermentat în mod natural cel puțin mai mult de un an, supus fluctuațiilor sezoniere de temperatură.
Soia, ingredientul principal al mugi miso, este bogată în proteine, dar greu de digerat. În miso, proteina din soia se dezintegrează în aminoacizi în timpul fermentației, ceea ce nu numai că o face ușor de digerat, dar ajută și sistemul digestiv și repopulează flora intestinală.
Miso este cea mai sănătoasă și mai ușoară modalitate de a asimila proteinele din soia. Întregul bob de soia este folosit la fabricarea sa, inclusiv pielea. Astfel, miso-ul are beneficiul suplimentar al unor substanțe precum saponina, acidul linoleic și lecitina, care ajută la dizolvarea lipoproteinelor aderate de pereții sângelui. Prin urmare, miso promovează prevenirea hipertensiunii arteriale, acumularea de lipide în plasmă și accidentele vasculare cerebrale. De asemenea, ajută la menținerea elasticității vaselor de sânge.
Mod de preluare
Este recomandat în special ca condiment în supe, pateuri, leguminoase și cereale. Se adauga in mod normal cand am terminat de gatit un fel de mancare si am oprit focul. Apoi diluăm o linguriță mică de Mimasa mugi miso per porție în supă sau bulion. Lăsăm să se odihnească câteva minute și acum putem servi. De asemenea, puteți pregăti pateuri delicioase amestecând cu tahini organic și apă sau folosiți ca dressing în sosuri.
Rețineți că nu este necesar să adăugați sare deoarece este deja un condiment care are sare. Prin urmare, este foarte greu să se strice, dar dacă locuim într-un loc cald este mai bine să-l punem la frigider odată ce recipientul a fost deschis. Fiind un ferment, nu trebuie fiert, altfel și-ar pierde proprietățile.
Ingrediente
Soia fără OMG, orz, apă, sare de mare, amidon de cartofi, semințe de koji
Tabel nutrițional
-
Pentru 100 Grame
-
Proteinele11.8 G
-
Grăsimi lipidice5.8 G
-
Acizi grași saturați1 G
-
Carbohidrați / carbohidrați16.7 G
-
Zaharuri5.7 G
-
Sare4 G
-
Valoare energetică153 Kcal
Specificații
-
Nu există întrebări pentru acest articol încă.
Întrebări și Răspunsuri
1 întrebări
Pune o întrebare despre acest articol și vei primi un răspuns de la o mare comunitate de iubitori ai naturii.
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.