Brânză de legume
Brânza de origine vegetală este o alternativă la brânza tradițională de origine animală, ideală pentru persoanele care urmează o dietă vegană, sunt intolerante sau alergice la produsele lactate, sau pentru persoanele care doresc să-și reducă consumul de produse bogate în colesterol.
În prezent există multiple brânzeturi vegetale, le putem găsi practic în toate soiurile și formatele cunoscute de origine animală; în smântână, proaspăt, roquefort, parmezan, camembert, gruyere, mozzarella, special pentru topire, pentru pizza, ferm pentru tăiat, feliat, tartinabil etc.
Sunt o sursă excelentă de vitamine (Vitamina E, A, B și C), minerale, oligoelemente, fibre, carbohidrați, grăsimi sănătoase, proteine de calitate și, în variantele lor fermentate, bacterii probiotice, care contribuie la menținerea și îmbunătățirea microbiota si flora intestinala
Brânza de origine vegetală este o alternativă la brânza tradițională de origine animală, ideală pentru persoanele care urmează o dietă vegană, sunt intolerante sau alergice la produsele lactate, sau pentru persoanele care doresc să-și reducă consumul de produse bogate în colesterol.
În prezent există multiple brânzeturi vegetale, le putem găsi practic în toate soiurile și formatele cunoscute de origine animală; în smântână, proaspăt, roquefort, parmezan, camembert, gruyere, mozzarella, special pentru topire, pentru pizza, ferm pentru tăiat, feliat, tartinabil etc.
Sunt o sursă excelentă de vitamine (Vitamina E, A, B și C), minerale, oligoelemente, fibre, carbohidrați, grăsimi sănătoase, proteine de calitate și, în variantele lor fermentate, bacterii probiotice, care contribuie la menținerea și îmbunătățirea microbiota si flora intestinala
Brânza de origine vegetală este o alternativă la brânza tradițională de origine animală, ideală pentru persoanele care urmează o dietă vegană, sunt intolerante sau alergice la produsele lactate, sau pentru persoanele care doresc să-și reducă consumul de produse bogate în colesterol.
În prezent există multiple brânzeturi vegetale, le putem găsi practic în toate soiurile și formatele cunoscute de origine animală; în smântână, proaspăt, roquefort, parmezan, camembert, gruyere, mozzarella, special pentru topire, pentru pizza, ferm pentru tăiat, feliat, tartinabil etc.
Sunt o sursă excelentă de vitamine (Vitamina E, A, B și C), minerale, oligoelemente, fibre, carbohidrați, grăsimi sănătoase, proteine de calitate și, în variantele lor fermentate, bacterii probiotice, care contribuie la menținerea și îmbunătățirea microbiota si flora intestinala
Cum se prepară brânză de legume
Brânza de origine vegetală poate fi făcută din diferite materii prime.
Cele mai utilizate sunt nucile (caju, nuci, migdale...), grăsimile vegetale (ulei de cocos, măsline, floarea soarelui...), derivatele din soia (tofu, băutură de soia sau iaurt...) și băuturile vegetale (orez, ovăz...).
Amidonurile, în general tapioca sau cartof, agar-agar sau emulgatori, pot fi adăugate pentru a da consistență și elasticitate.
Pentru aromatizare se folosesc lamaie, otet de mere, rejuvelac, kombucha, fermenti si bacterii, dar si condimente, drojdie nutritiva si arome sau arome, pentru a adauga o nota diferita finisajului.
Brânză de legume de unde să cumpăr
Calitatea nutrițională, precum și echilibrul etic care o însoțește, extind tot mai mult utilizarea brânzei pe bază de plante.
Deși poate încă ne este greu să știm de unde să-l cumpărăm, acum îl putem achiziționa în diferite magazine, atât în magazine mari, cât și în magazine mici specializate și, de asemenea, pentru vânzări online.
La Naturitas am selectat cele mai bune soiuri și formate, facilitând astfel achiziționarea de brânză vegetală de înaltă calitate, din confortul casei dumneavoastră.
Satisfied customers
Bazat pe 136.627 de recenzii
Dacă nu îl vezi, verifică spamul, ar putea fi marcat ca spam.